Kancelarija za mlade grada Zaječara je bila u poseti Medicinskoj školi u cilju predstavljanja rada same kancelarije i projekta “Otvorena vrata iza zatvorenih vrata”

koji se realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).
Izrada sajta omogućena je u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“.

Družili smo se, objašnjavali kako funkcioniše sajt, ko su ljudi iza ekrana koji odgovaraju na pitanja i koja su to pitanja koja nam mogu postaviti.

Podsetimo se, onlajn savetovalište ima za cilj vraćanje poverenja u institucije mladima, ali i svim gradjanima na teritoriji grada. U okviru savetovališta, formiran je Tim za komunikaciju koji čine predstavnici zaječarskih institucija i to sociolozi, psiholozi, pedagozi, lekari, predstavnici policije, omladinski radnici… U okviru sajta, postoji rubrika “Kalendar dogadjaj” gde možete proveriti “dežurstva”. Kada je vaš “izabrani član tima” onlajn, možete mu pisati tako što ćete ući na mali plavi krug u donjem desnom uglu, na glavnoj strani sajta. Ono što je važno je to da prilikom razgovora možete ostati anonimni ako to želite.

U rubrici “Mi pišemo” možete pronaći autorske tekstove naših članova tima koji pišu o stvarnim situacijama i problemima sa kojima se susreću na teresnu.

Dobrodošli!

www.onlinesavetovalište.rs